Toroș gătit pe Buștean

Toroș gătit pe Buștean 

 Ingrediente

-1 kg varză murată din butoi 

-400 g pulpă de porc

-1 ceapă

-2 foi de dafin 

-sare 

-piper

-100 g untură de porc

-100 ml ulei de floarea-soarelui

-20g boia de ardei dulce

Mod de preparare

  1. Se pregătește focul în buștean și se lasă sa ardă timp de 20 minute. 
  2. Între timp se curăță ceapa și se toacă fin, pulpa de porc se taie cubulețe, varza murată se spală cu apa rece. 
  3. Se pune o cratiță cu ulei pe foc, se adaugă varza și se călește timp de 20 de minute sau până se înmoaie.
  4. Se dă la o parte varza apoi se pune o alta cratiță la foc, se pune untura de porc la topit, se adaugă carnea de porc și ceapa,se lasă 2-3 minute la foc.
  5. Se asezonează cu sare, piper și boia, apoi imediat se stinge cu puțină apă și se lasă sa fiarbă până carnea devine moale.
  6. Se adaugă varza călită, foile de dafin și se lasă sa fiarbă timp de 30 minute.
  7. Se poate servi cald sau rece, cu pâine prăjită frecată cu usturoi.    

Poftă Bună!

 


Distribuie această postare


Lasă un comentariu