Tocăniță de Porc cu Cartofi la Ceaun

Tocăniță de Porc cu Cartofi la Ceaun

Ingrediente

- 4 kg cartofi cubulețe 

- 2,5kg carne de porc

- 500g cârnați cabanos

- 200g usturoi zdrobit 

- 1kg ceapă tocată fin 

- 600g ardei gras

- 1L ulei de floarea soarelui 

- 2 legături pătrunjel verde

- 300g morcovi cubulețe

- Sare și Piper după gust 

- 150g boia de ardei dulce

Mod de Preparare

1. Se pune ceaunul pe foc la încins cu ulei, se pune carnea la prăjit și se prăjește bine timp de 20-25 minute la foc iute.

2. Se adaugă apoi cabanoșii,morcovii, ceapa, ardeii și usturoiul, se călesc impreună până se inmoaie legumele. 

3. Se adaugă sucul de roșii, se asezonează cu sare, piper,chimen pudră și boia de ardei, se stinge cu apă cât să acopere totul, se lasă la fiert timp de 1 oră.

4. Când carnea este fiartă se adaugă cartofii, se adaugă apă dacă este cazul și se lasă la fiert.

5. Când cartofii sunt fierți se ia de pe foc și se presară pătrunjel verde tocat fin. 

 

 


Distribuie această postare


Lasă un comentariu