Salată Caesar cu Piept de Rată afumat

Salată Caesar cu Piept de Rată afumat

Ingrediente

-300 g piept de rață afumat

-3 buc. Inimi de salată verde

-30 g scale de parmezan

-40 g crutoane de pâine

Sos Caesar 

-3 căței de usturoi

-5-6 file de anșoa

-1 linguriță ulei de anșoa

-80 g parmezan ras

-200 g iaurt natural

-30 ml ulei de măsline

-sare și piper

Mod  de  preparare 

1.Salata verde se curață și se spală frunză cu frunză. Pieptul de rață afumat se feliază subțire.

2.În mojar se pregătește sosul caesar astfel – cățeii de usturoi se freacă bine cu sare, se adaugă fileurile de anșoa și se amestecă bine cu usturoiul.

3.Se adaugă pe rând iaurt, parmezan,ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat.

4.Se omogenizează bine și se lasă deoparte preț de câteva minute .

5.Se aranjează pe farfurie frunze de salată verde împreună cu feliile de piept de rață și se marinează salată cu sos caesar.

6.Se finalizează salata cu scale de parmesan, crutoane de pâine, piper proaspăt măcinat și optional puțin ulei de măsline.

 


Distribuie această postare


Lasă un comentariu