Paste Carbonara

Paste Carbonara 

Ingrediente

- 80g Paste - Spaghetti, Tagliatelle sau Penne 

- 1 gălbenuș de ou 

- 1 ou întreg

- 50g pecorino ras

- 60g guanciale sau pancetta  - daca aveti daca nu atunci bacon afumat 

- 10ml ulei de măsline 

- sare de mare 

- piper negru grunjos 

Montarea farfuriei 

- 10g pecorino ras

- 2-3 picuri de ulei de măsline 

Mod de Preparare

1. Se pun pastele la fiert in apă cu sare.

2. Între timp intr- un bol se bat ouăle cu sare, piper și pecorino. Se adaugă și puțină apă de la paste ( circa 60ml ).

3. Într-o tigaie se pune baconul tăiat fâșii la prăjit timp de 3-4 minute sau până devine crocant, apoi se stinge cu 150 ml apă de la paste și se lasă sa fiarbă până se evaporă tot lichidul.

4. Se scot pastele fierte al dente și se pun peste bacon și se trag la tigaie impreună timp de 1 minut, se ia de pe foc si se lasă la răcorit timp de 2 minute.

5. Apoi se pun pastele peste sosul de ouă și se amestecă energic.

6. Se așează într-o farfurie adâncă, se presară pecorino deasupra, piper negru grunjos și puțin ulei de măsline.

Poftă Bună!! Pe data viitoare !! ... până atunci abonează-te la newsletterul nostru pentru a fii la curent cu tot ce se intamplă la noi pe website. Multumim.


Distribuie această postare


Lasă un comentariu