Iahnie de Fasole in Pită

Iahnie de Fasole în Pită 

Ingrediente

-500g Fasole fiartă

-100ml ulei de măsline

-100g ceapă albă tocată fin

-2 căței usturoi tocați fin

-80g roșii cubulețe

-50g pătrunjel verde

-Un praf de boia dulce

-50ml suc de roșii

-2 foi de dafin

-Sare și piper

-O pită

Mod de preparare

1.Se pregătește focul pentru grill și se pune o tigaie cu ulei de măsline la încins. Se adaugă ceapa, usturoiul și roșiile cubulețe și se trage la tigaie timp de 4-5 minute.

2.Se asezonează cu sare,piper iar la final cu boia de ardei dulce se amestecă energic și se stinge cu suc de rosii. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute, apoi se adaugă fasolea fiartă și foile de dafin.

3.Se asezonează dacă este cazul și se lasă la fiert timp de 30 minute la foc mic, între timp se taie capacul la pâine, se scoate miezul, apoi se stropește cu ulei de măsline și se rumenește pe grill.

4.Se ia de pe foc și se pune deoparte.

5.Se umple pâinea cu fasole, poate fii servită cu cârnați sau ciolan.

6.Se stropește deasupra cu ulei de măsline. La final se rup cu mâna frunze de pătrunjel verde.

 


Distribuie această postare


Lasă un comentariu