Gulaș cu Carne de Porc și Cartofi

Gulaș cu Carne de Porc și Cartofi

Ingrediente

-4kg carne de porc, cubulețe

-1kg cârnați afumați, tăiați bucăți

-1l ulei de floarea soarelui

-1kg morcovi, rondele

-1,5 kg ceapă, tocată fin

-600g ardei gras, brunoise

-300g usturoi, tocat fin

-2.5kg cartofi, cubulețe

-100g pastă de tomate

-400ml bulion

-60g boia de ardei dulce

-sare,piper

-5 frunze foi de dafin

-2 legături de pătrunjel verde

Mod de preparare

  1. Se pune ceaunul la încălzit, se incinge uleiul de floarea soarelui, apoi se adaugă carnea de porc și se prăjește bine. Apoi se adaugă cârnații și se prăjesc împreună.
  2. Se adaugă boia de ardei dulce, sare, piper și pasta de tomate, se călesc împreună timp de 2 minute apoi se stinge cu apă cât să acopere carnea.Se lasă să fiarbă scăzut până carnea devine moale.
  3. Se adaugă pe rând morcovii, ceapa, usturoiul, ardeiul, foile de dafin și se lasă la călit împreună cu carnea timp de 20 de minute la foc mediu.
  4. Se adaugă cartofii și se acoperă totul cu apă.
  5. Se lasă sa fiarbă la foc mic timp de o oră sau până sunt cartofii fierți.
  6. La final se asezonează cu sare și piper dacă este cazul, și se presară deasupra pătrunjel.

      Se servește cald alături de pâine albă de casă!


Distribuie această postare


Lasă un comentariu