Bab Gulyas

Bab Gulyas

Ingrediente

-1 morcov

-30 g untură de porc

-1 ceapă mare

-½ țelină

-1 pătrunjel rădăcină

-1 ardei kapia

-3 căței usturoi

-1 ardei iute

-200 g șuncă de porc

-1 lingură pastă de tomate

-600 g fasole fiartă

-300 g carne de vită

-Sare , piper

-3 foi de dafin

-1 linguriță boia de ardei dulce

-1 roșie

-O legătură de pătrunjel verde

Aluat Csipetke

-100 g făină , un praf de sare

-2 gălbenușuri de ou

Mod  de  preparare

1.Se pregătește focul de lemne. Între timp legumele se curăță și se spală cu apă de izvor. Rădăcinoasele se taie cubulețe, ceapa și usturoiul se toacă fin, șunca și carnea de vită se taie cubulețe, iar ardeii se toacă mărunt.

2.Se pune o oală de fontă pe foc, se lasă la încins cu untură de porc, apoi se pune la rumenit șunca și carnea de vită. Se adaugă morcovii, țelina și pătrunjelul rădăcină, se călesc timp de 10 minute. Se adaugă ardeii, foile de dafin, usturoiul, ceapa și se lasă timp de 5 minute la foc mic.

3.Se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat, se adaugă boia de ardei dulce și se stinge cu apă de izvor cât să acopere totul. Se adaugă fasolea fiartă și se lasă totul la fiert timp de o oră.

4.Se formează aluatul din făină, gălbenușuri și sare, se rup bucăți mici de aluat și se pun la fiert.

5.La final se adaugă roșia tocată cubulețe, se mai fierbe timp de 5 minute la foc lent. Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjel verde tocat. 

 


Distribuie această postare


Lasă un comentariu